Hvis du har overvejet at få lagt et nyt tag så er det en god idé at læse med lige her. Her kommer der nemlig nogle gode råd til hvad man skal være opmærksom på i forbindelse med taglægning.

Føler du at dit tag ikke rigtig passer til dit hus længere, eller er det bare meget slidt eller utæt, så er der mange der overvejer om de skal få lagt et nyt tag. Inden man beslutter sig for dette, så er der nogle overvejelser man skal gøre sig.

Hvad skal man vælge?

Når man går med tanken om at få lavet et nyt tag, så skal man beslutte om man bare vil have ny tagbelægning eller om det er det hele som skal udskiftes. Mange vælger at få lagt ny tagbelægning, da det ikke er nær så dyrt som et helt nyt tag. Med en ny tagbelægning får man typisk også monteret ovenlysvinduer, monteret en kvist og nogle vælger sågar at få installeret solceller. Solceller er en rigtig god idé da det er en vedvarende energi som oplagrer solens stråler og omdanner den til elektricitet.

Hvis alle danskere valgte at få dette installeret så ville Danmark slet ikke være så afhængige af olie. Nordsø olien ophører jo på et eller andet tidspunkt, så man kan lige så godt starte fra nu af, men den politiske vilje til dette er blevet fjernet, da de fjernede fradraget for opsætning af solcellepaneler. Hvis du skal have bygget et nyt tag så er det en god idé. Når Nordsøolien den ophører, så vil Danmark være afhængige af olie fra lande som ikke har de samme ideologier som vi har, blandt andet dårlige menneskerettigheder. Dette vil være et kæmpe nederlag for den danske nationalfølelse at vi bliver afhængige af lande som vi egentlig ikke burde være afhængige af.

Hvis taget er meget hærget, så kan det være en mulighed at gå ind og kigge på spærrene. Så går man ind og udskifter dem med nye, så de kan holde et nyt tag.

ny tagbelægning

Gør konen glad – vælg et nyt tag

Det næste man skal tænke over er hvilken slags tagbelægning man skal vælge. Det er jo vigtigt når man skal have sig et nyt tag, da man jo skal leve med det resten af den tid man bor sig. Derfor er det vigtigt at snakke det igennem inden, os selvom konen ikke er enig. Det kunne jo være hun havde nogle andre idéer til hvordan et flot nyt tag kunne se ud. Det ved man da aldrig. Kvinder har jo bedst smag i nogle ting, så gør som du plejer, når du skal have lagt et nyt tag, lyt til konen. Konen er vigtigt at tage med på råd, får det er trods alt hende der skal gøre rent i huset kan man jo så også sige. Er konen glad så kommer der aftensmad på bordet og sådan er det!